Alcomobilist parkeert auto 'in' garagebox

Monique Verlind (DJMO)

Afgelopen nacht werden er in Axel (Zeeland) drie mannen aangehouden nadat zij hun auto 'in' een garagebox in de Isaäc Israëlsweg parkeerden. De bestuurder was dronken.

Surveillerende agenten kregen de auto op de Nieuwendijk in het oog vanwege het opvallende rijdgedrag. Ze gaven een stopteken waaraan in eerste instantie aan voldaan werd. Op het moment dat de agenten uitstapten gaf de bestuurder vol gas waarna de achtervolging ingezet werd. Na een korte achtervolging reed de bestuurder zich klem in de doodlopende straat. Hij knalde in volle vaart tegen een garagebox aan, waarbij zowel de auto als garage zwaar beschadigd raakten. 

De 18-jarige bestuurder, afkomstig uit Terneuzen, werd aangehouden, evenals de de bijrijders van 17 en 19 jaar. Zij mochten na het verhoor het politiebureau weer verlaten, de bestuurder werd overbracht naar politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Hoewel hij overduidelijk dronken was, weigerde hij pertinent mee te werken aan een alcoholtest. Daarnaast ontkende hij in alle toonaarden de bestuurder van de auto te zijn geweest. 

Uiteindelijk werd ook hij heengezonden, met proces-verbaal op zak. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.