Cant verslaat Brand op EK veldrijden

TargaFlorio

Het EK veldrijden bij de vrouwen is gewonnen door Sanne Cant. De Belgische versloeg Lucinda Brand in de sprint. De Italiaanse Alice Maria Arzuffi werd derde.

Cant, Brand en Annemarie Worst namen in de eerste ronde direct een voorsprong van meer dan tien seconden op de achtervolgers. Maud Kaptheijns, vooraf gezien als favoriet voor de titel, had een slechte start en zou de rest van de wedstrijd geen rol van betekenis spelen.

In de derde ronde sloot Arzuffi aan bij het Belgisch-Nederlandse drietal. Vanaf dat moment was het continue stuivertje wisselen aan kop. Brand en Arzuffi deden pogingen om weg te komen maar dat resulteerde niet in succes. Worst leek zich opgeblazen te hebben en moest definitief afhaken.

Na een versnelling van Brand in de laatste ronde moest Arzuffi afhaken. De Nederlandse probeert via een hoog tempo weg te rijden bij Cant maar de wereldkampioene breekt niet. In de sprint wint Cant eenvoudig van Brand. Op plaats drie finishte Arzuffi. Worst en Kaptheijns eindigen op de vierde en vijfde plaats.

Uitslag vrouwen
1. Sanne Cant (BEL)
2. Lucinda Brand (NED)
3. Alice Arzuffi (ITA)
4. Annemarie Worst (NED)
5. Maud Kaptheijns (NED)
6. Eva Lechner (ITA)
7. Ellen Van Loy (BEL)
8. Helen Wyman (GBR)