Liverpool met fitte Wijnaldum simpel langs West Ham

Redactie

Liverpool heeft zaterdagavond een fraaie zege geboekt op West Ham United. De ploeg stijgt daardoor naar de vijfde plek in de Premier League. Het werd 1-4. 

In het stadion van The Hammers was de eerste gevaarlijke kans voor de thuisploeg. Na een pass van Manuel Lanzini kon André Ayew op keeper Simon Mignolet af. De aanvaller van West Ham raakte de paal. Het team van Slaven Bilic bleef aandringen, maar juist daardoor kon Liverpool met een geweldige counter keihard toeslaan.

Na een hoekschop voor West Ham zetten The Reds de tegenaanval in en binnen de kortste keren stond de ploeg met drie spelers tegenover één tegenstander. Sadio Mané was niet zelfzuchtig en hij stelde Mohamed Salah in de gelegenheid om de score te openen: 0-1. Even later werd die score al verdubbeld toen Joël Matip een rebound kon binnenwerken.

Via Lanzini slaagde West Ham er tien minuten na rust wel in om iets terug te doen, maar amper zestig tellen later was het al 1-3. Alex Oxlade-Chamberlain stuitte eerst nog op doelman Joe Hart, maar in tweede instantie wist hij alsnog zijn eerste Premier League-doelpunt voor Liverpool te maken.

In de slotfase werd het leed voor de gastheer nog groter toen Salah op aangeven van Mané fraai raak volleerde. Liverpool heeft nu evenveel punten als Chelsea en Arsenal (negentien), die zondag nog in actie komen. West Ham United staat op slechts negen punten en is gezakt naar de zeventiende plaats.

Javier Hernandez in duel met Liverpool's Joel Matip. (PRO SHOTS/Action Images)
Javier Hernandez in duel met Liverpool's Joel Matip. (PRO SHOTS/Action Images)