RB Leipzig boekt late zege; bijzondere actie doelman Mainz

Redactie

RB Leipzig heeft op het nippertje voorkomen dat het opnieuw punten zou verliezen in de Bundesliga. De ploeg won met 2-1 van Hannover. Vorig weekend verloor Leipzig met 2-0 op bezoek bij Bayern München, waardoor het zaterdag moest winnen van Hannover om de koppisitie niet verder uit het oog te verliezen.

De thuisploeg had veruit het meeste balbezit, maar slaagde er niet in om gevaarlijk te worden voor het doel van doelman Philipp Tschauner. Pas in de tweede helft werd de score geopend. De bezoekers namen brutaal de leiding door een treffer van Jonathas. Op aangeven van Ihlas Bebou wist de Braziliaanse aanvaller zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hierdoor moest Leipzig extra gas geven om de achterstand goed te maken. Dat gebeurde, want twintig minuten voor tijd kwam het elftal op gelijke hoogte.

Yussuf Poulsen voorkwam een nederlaag door voor zijn derde treffer van het seizoen te tekenen. De aanvaller leidde de comeback van Leipzig in, want vlak voor tijd was het Timo Werner die Leipzig de overwinning bracht: 2-1.

Borussia Mönchengladbach - FSV Mainz 05 1-1
Doelmannen Yann Sommer van Mönchengladbach en Robin Zentner van Mainz speelden een rol deze wedstrijd. Abdou Diallo was Sommer in de eerste helft te slim af. De keeper kreeg een hoge bal niet te pakken en de verdediger van Mainz kopte raak: 0-1. Van hinder was geen sprake. Even later beging Zentner, vervanger van de geblesseerde René Adler, een blunder door een pass van zijn verdediger aan te nemen, maar vervolgens niet naar de bal te kijken. Die rolde langzaam verder, terwijl de keeper in de wetenschap was dat deze nog voor zijn voet lag.

De thuisploeg profiteerde wist toen niet van de fout te profiteren. Even later maakte Gladbach wel de gelijkmaker. Jannik Vestergaard torende bij een corner boven iedereen uit en kopte in de verre hoek raak. 

Hamburger SV - VfB Stuttgart 3-1
Het kwakkelende HSV, waar Rick van Drongelen op de bank zat, profiteerde van de nederlaag van SC Freiburg tegen Schalke 04 door zelf te winnen van promovendus VfB Stuttgart. De bezoekers kwamen al snel met tien man te staan door een vroege rode kaart voor Dzenis Burnic. De negentienjarige verdediger kreeg in acht minuten twee keer geel. Kort daarna nam HSV de leiding toen Stuttgart-doelman Ron-Robert Zieler een vrije trap van Aaron Hunt liet glippen.

Stuttgart kwam met tien man nog op 1-1. Daniel Ginczek benutte een strafschop na een handsbal van Dennis Diekmeier. De verdediger van HSV herstelde zich door tien minuten later voor de assist te zorgen bij de 2-1 van Filip Kostic. De zeventienjarige Jann-Fiete Arp besliste het duel door de derde Hamburgse treffer aan te tekenen. HSV klimt door de zege naar de vijftiende plek.

Overige uitslagen:
FC Augsburg - Bayer Leverkusen 1-1
SC Freiburg - Schalke 04 0-1