Indrukwekkend debuutseizoen quarterback Watson voorbij door gescheurde kruisband

heywoodu

Voor american football-speler Deshaun Watson zit het NFL-seizoen er vroegtijdig op. De 22-jarige quarterback van de Houston Texans heeft zijn voorste kruisband afgescheurd op de training en zal lange tijd moeten herstellen.

De blessure van Watson is een zware aderlating voor de Texans. De van de Clemson University overgekomen quarterback maakte grote indruk in zijn rookieseizoen en was een van de favorieten voor de titel Rookie of the Year. Zo was hij al goed voor negentien touchdowns en bijna tweeduizend aanvallende yards, terwijl hij zelfs in de 38-41 nederlaag tegen de Seattle Seahawks veel lof oogste met zijn vier touchdowns en ruim vierhonderd passing yards.

Zondag spelen de Texans tegen de Indianapolis Colts, die het voor de rest van het seizoen zonder quarterback Andrew Luck moeten doen. Tom Savage zal vermoedelijk Watson's rol overnemen, nadat hij eerder dit jaar tegen de Jacksonville Jaguars nog na één helft gewisseld werd, ten faveure van Watson. De rookie moet vermoedelijk een maand of acht à negen revalideren, waarmee men wel hoopt dat hij op tijd fit is voor het seizoen van 2018.