Toptalent Kalma (17) twee keer trefzeker voor Heerenveen, Ajax wint weer

heywoodu

Voetbalster Fenna Kalma heeft zich wederom van haar goede kant laten zien. De pas 17-jarige spits hielp sc Heerenveen vrijdagavond in de Eredivisie aan de winst tegen PEC Zwolle.

De bezoekers uit Zwolle kwamen dankzij Babiche Roof na een klein half uur op voorsprong, maar nog voor rust had Kalma orde op zaken gesteld: de tiener trof twee keer doel en hielp Heerenveen zo naar de 2-1 zege. Kalma is sowieso erg lekker op dreef, in de kwalificatie voor het EK onder 19 scoorde ze eind oktober negen keer in twee wedstrijden.

Koploper Ajax ging op bezoek bij Excelsior Barendrecht, dat tot dan toe alles verloren had. Daar kwam ondanks een prima eerste helft geen verandering in, want dankzij Inessa Kaagman en Lindsey Keizerweerd won Ajax met 0-2. ADO Den Haag leed een dure nederlaag, de eerste van het seizoen. Op bezoek bij Achilles '29, de nummer voorlaatst in de competitie, zag ADO hoe de 17-jarige Beau Rijks in de 89e minuut voor de winnende 1-0 voor Achilles zorgde.

Ajax gaat met veertien punten aan de leiding, FC Twente en ADO volgen met elf punten. PSV heeft er negen, Heerenveen staat op acht, terwijl de clubs in de top-5 nu allemaal zes wedstrijden hebben gespeeld.