Van Bronckhorst: "Zijn vorm gaat nog komen"

Redactie

Giovanni van Brockhorst behoudt het vertrouwen in Jens Toornstra, ondanks dat de middenvelder de laatste weken niet in vorm is.

"Soms speel ik met een ander middenveld", vertelt Van Bronckhorst in gesprek met De Telegraaf. "Zijn vorm gaat nog komen. Hij doet er alles voor, werkt hard en hij is het type speler dat altijd terugkomt. Na het prachtige seizoen dat hij heeft gehad, is het altijd moeilijk exact hetzelfde te brengen, wéér kampioen te worden én goed te spelen in de Champions League."

Toornstra speelde dit seizoen negen van de tien wedstrijden in de Eredivisie, allemaal als basisspeler. De 28-jarige middenvelder scoorde daarin drie doelpunten en gaf twee assists. In de aanval staat Van Bronckhorst regelmatig voor de keuze of hij Jean-Paul Boëtius of Sam Larsson als linksbuiten opstelt.

"Ze genieten allebei mijn vertrouwen. Maar ook bij hen kijk ik wat er nodig is tegen bepaalde tegenstanders. Ze zijn allebei rechtsbenig op links en toch zijn ze totaal verschillend als vleugelspelers. Ik ben blij dat ik bij Feyenoord de keuze uit beide spelers heb."