Mount maakt indruk: "Het tekent zijn kwaliteiten"

Redactie

Vitesse kan dit seizoen gebruik maken van de diensten van Mason Mount. De huurling van Chelsea maakt veel indruk in Arnhem.

Mount speelt dit seizoen op huurbasis voor Vitesse en liet de afgelopen duidelijk zijn kwaliteiten zien. Ook Henk Fraser, trainer van Vitesse, ziet dat Mount veel potentie heeft en dat hij een groot talent is. De middenvelder wist afgelopen weekend tijdens het verloren duel met PSV een heerlijke treffer te maken. "Een te gekke goal. Als zo’n goal bij een andere club wordt gemaakt, spreken ze al snel over godenzonen. Het tekent zijn grote kwaliteiten", vertelt Fraser in gesprek met De Telegraaf.

"Ik moet hem ook een beetje beschermen en er zijn ook nog de nodige dingen die hij moet leren. Hij legt veel risico in zijn spel. Dat is lastig voor de tegenstander, maar soms doet hij dat op plekken waar hij dat beter niet kan doen."

Mount start donderdag naar alle waarschijnlijkheid opnieuw in de basis als Vitesse het in de Europa League opneemt tegen Zulte Waregem. Het wordt voor Vitesse een lastig verhaal om de volgende ronde van het Europese toernooi te halen, weet ook Fraser. "Het is absoluut niet zo dat we het laten lopen, maar we hebben niet de illusie dat we Lazio en OGC Nice van die bovenste plekken af gaan houden."