Barcelona en Juventus met gelijkspel terug naar huis

Redactie

FC Barcelona is er dinsdagavond in groep D van de Champions League nog niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de knock-outfase. Barcelona domineerde in de eerste helft tegen Olympiakos en creëerde ook de nodige kansen, maar het wist Silvio Proto niet te passeren. Lionel Messi stuitte tot tweemaal toe op de Belgische doelman.

Ook na rust werd er niet gescoord en dat mag gerust een wonder worden genoemd. De kansen waren er in overvloed, waarbij de grootste voor Luis Suárez was. De Uruguayaan plaatste de bal echter tegen de lat. Doordat de Grieken er ook niet in slaagden om te scoren bleef het bij 0-0.

Sporting Portugal - Juventus 1-1
Na twintig minuten spelen nam Sporting, met Bas Dost in de basis, de voorsprong. Gianluigi Buffon verdedigde slordig uit en Bruno César kon profiteren en schoot met een laag schot raak. Na rust waren er kansen voor beide ploegen en elf minuten voor tijd viel de eindstand te noteren. Gonzalo Higuaín kreeg de bal aangespeeld van Juan Cuadrado en versloeg Rui Patricio: 1-1.

Met tien en zeven punten staan Barça en Juventus bovenaan, Sporting staat op vier punten en Olympiakos heeft het eerste puntje te pakken.