Galatasaray loopt rood aan en lijdt eerste nederlaag

Redactie

Galatasaray is zondag tegen de eerste competitienederlaag van dit seizoen aangelopen. De ploeg van coach Igor Tudor verloor van Trabzonspor.

Zowel Trabzonspor als Galatasaray zocht halverwege de kleedkamer op met tien man. Olcay Sahan beging in de blessuretijd een overtreding op Badou Ndiaye, die vervolgens op de grond bleef liggen en doorrolde. Olcay wilde dat zijn tegenstander daarmee stopte, maar kreeg vervolgens een duw van Sofiane Feghouli. Olcay en Feghouli kregen daarop de rode kaart te zien.

Verder creëerden beide partijen in de eerste helft niet veel, al moest Fernando Muslera na vier minuten wel handelend optreden. Vier minuten na de pauze was de doelman echter kansloos. Dame N’Doye tikte van dichtbij binnen nadat Muslera nog wel had gered op een kopbal van Ugur Demirok uit een vrije trap van de uitblinkende Yusuf Yazici.

Galatasaray hoopte hierna wat terug te doen, maar in de plaats daarvan werd het twintig minuten voor tijd 2-0 door toedoen van een prachtig krullend schot van diezelfde Yazici. Garry Mendes Rodrigues bracht de spanning daarna nog wel terug, maar verder kwamen de bezoekers niet meer. Ndiaye pakte in de blessuretijd zijn tweede gele kaart en liet Galatasaray achter met negen man. De koploper uit Istanbul staat nu nog drie punten boven nummer twee Medipol Basaksehir.

Gedoe op het veld (Bron: YouTube)