FOK! Wat een weer: licht wisselvallig

Stephan (Stephan5)

Warme oktoberdagen, februari vlagen.

Welkom!

De diepe stormdepressie van gisteravond en afgelopen nacht is inmiddels naar het centrale deel van Europa getrokken. Bij ons viel het allemaal wel mee. Slechts kortstondig werd even kracht 9 gehaald. De windstoten bereikten in het Waddengebied maximaal 110 km/u. Dit was nog relatief weinig, want in Duitsland en Polen werden veel hogere snelheden behaald. De depressie trok té ver noordoost van ons land om het echt tot grote problemen te laten komen. Helaas is er wel veel schade in Duitsland en Polen en zijn er zelfs enkele slachtoffers te betreuren. Dit kwam door omvallende bomen. 

De afgelopen dag verliep in ons land wat aan de wisselvallige kant, zonder te overdrijven. Er waren zonnige perioden, maar er vielen ook enkele buien. Deze duurden echter niet lang en op veel plaatsen leverde dat minder dan een millimeter op. Overigens viel er afgelopen nacht in het oosten toch nog vrij veel regen. Tot 10 mm aan toe. O.a in Enschede. 

De komende nacht kan er nog een enkel buitje vallen langs de kust. In het binnenland wordt het overwegend droog en kan het plaatselijk flink afkoelen. De minima komen tussen de 4 en 10 graden te liggen.

Morgen is het wisselend bewolkt en kan er lokaal nog een kleine bui vallen. Absoluut geen stortbuien, maar gewoon wat simpele lichte regenbuitjes. In de middag blijft het dan op de meeste plaatsen droog. Het kwik ligt rond de 11 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige noordwestelijke wind. Op de Wadden eerst nog krachtig. Ook de wind neemt in de loop van de dag verder af. 

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Boswandeling Iteejer (Foto: Iteejer)
Iteejer maakte een boswandeling en er staat nog best veel in het groen, mede door het zachte weer van de laatste tijd. (Foto: Iteejer)