Telstar vierde na zege op Almere City; MVV wint van Volendam

Boris (borisz)

Telstar had zondagmiddag weinig te duchten van Almere City FC. De ploeg uit Velsen-Zuid won met 4-0 en boekte daarmee alweer de vierde zege op een rij. MVV Maastricht versloeg op eigen veld FC Volendam met 2-1.

Binnen het kwartier had Telstar een voorsprong te pakken. Almere-doelman Chiel Kramer hield Andrija Novakovich eerst nog van scoren af maar was een paar tellen later kansloos op een inzet van Melvin Platje. Na een dik half was de marge verdubbeld. Een splijtende dieptepass van Jerdy Schouten werd door Novakovich verzilverd: 2-0.

Mocht Almere na rust nog hoop hebben gehad op een punt: na een uur was ook die hoop weg. Na een combinatie met Novakovich schoof Platje de 3-0 binnen. Mo Osman maakte het feest compleet door vijf minuten voor tijd vanaf elf meter het vierde Velsense doelpunt te maken. De zege op Almere was alweer de vierde overwinning op rij voor Telstar dat zich daardoor steeds vaster in de top van de Eerste Divisie heeft genesteld.

Telstar wint voor de vierde keer op een rij. (PRO SHOTS/Remko Kool)
Telstar wint voor de vierde keer op een rij. (PRO SHOTS/Remko Kool)

In Maastricht boekte MVV tegen Volendam zijn eerste zege in zeven competitieduels. Binnen acht minuten stond de eindstand al op het scorebord. Dogan Golpek en Alessandro Ciranni waren trefzeker namens de thuisploeg en Nick Doodeman scoorde tussendoor voor de Noord-Hollanders.

MVV bezet met vijftien punten de tiende plaats. Volendam wacht nog op de eerste overwinning van het seizoen en is met slechts vier punten hekkensluiter.