Dodgers trekken stand gelijk in World Series

H.Vviv

Los Angeles Dodgers heeft in de World Series het vierde duel met Houston Astros gewonnen. In Houston waren de Dodgers met 2-6 te sterk voor de thuisspelende ploeg. Door de winst is het nu 2-2 in de best-of-7-serie.

Pas in de zesde inning kwam de eerste score op het scorebord. George Springer zou een homerun slaan voor de Astros, waardoor de thuisploeg op een 1-0 voorsprong komen. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want in de zevende inning zou Logan Forsythe een honkslag slaan waarop Cody Bellinger wist te scoren.

In de negende inning zou de Dodgers op voorsprong komen, mede dankzij een drie-run-homerun van Joc Pederson kwam de uitploeg op een 1-6 voorsprong. Kenley Jansen maakte het in de negende inning af voor de Dodgers. De Oranje-international kreeg wel een homerun tegen van George Springer, maar kwam verder niet in de problemen en gooide één keer drie slag.

Yuli Gurriel van Houston Astros maakte gisteren spleetogen na het slaan van een homerun tegen de Japanse pitcher Yu Darvish. Die actie leverde hem een schorsing voor vijf wedstrijden op. De schorsing gaat wel pas in bij het nieuwe seizoen van de MLB.

"Ik snap dat niet iedereen het eens zal zijn met de timing van de straf", zei MLB-bestuurder Rob Manfred. "Maar ik wilde de dader en niet het hele team straffen."