Eerste nederlaag Zwolse basketballers, Leiden blijft winnen

heywoodu

De basketballers van ZZ Leiden hebben de leiding in de Dutch Basketball League gepakt. De ploeg won in eigen huis van Landstede Basketbal uit Zwolle, dat na vier zeges de eerste nederlaag bij moest schrijven.

Via Franko House en Ralf de Pagter begon Landstede prima, maar halverwege het eerste kwart nam Leiden het heft in handen. Een driepunter van Jessey Voorn en een dunk van Worthy de Jong hielpen de ploeg om een 8-9 achterstand om te zetten in een 23-11 voorsprong. Een sterk spelende Mohamed Kherrazi ging na twaalf minuten al de dubbele cijfers in en bij rust stonden de Leidenaren met 44-27 voor. Goede starts in het derde en vierde kwart hielpen Landstede wel, maar ze kwamen niet meer dicht genoeg in de buurt en Leiden won met 74-64.

In Groningen had Donar weinig moeite met Basketbal Academie Limburg uit Weert. De jonge Limburgers hadden aan strijdlust geen gebrek, iets wat bij Donar wel het geval leek. Toch was het niveauverschil simpelweg te groot en de Groningse topploeg liep weg naar een 76-49 overwinning. Naast BAL staan ook de Den Helder Suns na vijf wedstrijden nog op louter nederlagen. Apollo Amsterdam was thuis onder meer dankzij 22 punten van Michael Madanly met 85-67 te sterk.