Engeland wereldkampioen voetbal onder 17 na prachtige comeback

heywoodu

De Engelse voetballers tot 17 jaar hebben zich in India voor het eerst in de geschiedenis gekroond tot wereldkampioen. In het met ruim 66 duizend toeschouwers gevulde Salt Lake Stadium in Kolkata draaiden de Engelsen een 0-2 achterstand om naar een 5-2 zege. Brazilië versloeg Mali in de strijd om de derde plek.

Rhian Brewster werd namens Engeland al in de eerste minuut gevaarlijk, maar het was Spanje dat na negen minuten op voorsprong kwam via Sergio Gomez. Na een half uur spelen resulteerde voorbereidend werk van Cesar erin dat diezelfde Gomez de bal op prachtige wijze achter keeper Curtis Anderson kon knallen: 0-2. Engeland deed kort voor rust nog wel wat terug, want Brewster werkte een prima pass van Steven Sessegnon binnen.

Tien minuten na rust gaf Philip Foden de bal aan Sessegnon, die dit keer Morgan Gibbs-White bediende voor de gelijkmaker. Nog eens dik tien minuten later was het Callum Hudson-Odoi die de voorzet gaf en nu zette Foden zijn ploeg op voorsprong: 3-2. Sessegnon haalde nog een Spaanse kopbal van de lijn alvorens Marc Guehi een kleine tien minuten voor tijd scoorde uit een vrije trap van Hudson-Odoi: 4-2. Kort daarop stelde een prachtige pass van Hudson-Odoi Foden in staat om het duel definitief in het slot te gooien: 5-2 en Engeland pakte de wereldtitel.

We hebben de goals hieronder even op chronologische volgorde gezet, ter lering ende vermaeck: