Dortmund verliest opnieuw; Rekik trefzeker voor Hertha

Redactie

Borussia Dortmund is nog koploper in Duitsland, maar dat kan later op de dag weer anders zijn. De ploeg van Peter Bosz verloor van Hannover 96. Het werd 4-2. 

De bezoekers keken bij rust tegen een 2-1 achterstand aan. Hannover kwam op voorsprong middels een strafschop van voormalig AZ’er Jonathas na een overtreding van doelman Roman Bürki en Dan-Axel Zagadou maakte er even later 1-1 van, door de bal na een opnieuw ingebrachte hoekschop in de korte hoek te volleren. Dortmund kon vervolgens doorpakken, ware het niet dat Andriy Yarmolenko een honderdprocentkans liet liggen. De Oekraïener schoot van dichtbij met zijn rechter over.

Bosz kon zijn ogen niet geloven en zag hoe Hannover later weer de voorsprong pakte: Ihlas Bebou tikte diagonaal binnen na een uitstekende counter en een afgemeten pass van Jonathas. In de tweede helft maakte Yarmolenko zijn misser goed, want de linkspoot volleerde na zeven minuten knap raak vanaf de rand van het strafschopgebied: 2-2. Christian Pulisic kreeg daarna een kans op de 2-3, maar de treffer viel aan de andere kant.

Zagadou veroorzaakte een vrije trap, werd van het veld gestuurd en zag hoe Felix Klaus prachtig binnen krulde. Pulisic, Klaus, Nuri Sahin en Bebou kregen hierna mogelijkheden om op het scorebord terecht te komen, alvorens Bebou er 4-2 van maakte in de HDI-Arena. De Togolees trok na een counter vanaf links naar binnen en vond de korte hoek. Bosz en co kunnen zich nu voorbereiden op de Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia.

Vooraf stond Bayern München in puntenaantal gelijk met Borussia Dortmund, dat nog wel een beter doelsaldo had. Bij een overwinning op RB Leipzig (aftrap 18:30 uur) komt de titelverdediger dus alleen aan kop te staan in de Bundesliga.

Borussia Dortmund levert koppositie in. (PRO SHOTS/Witters)
Borussia Dortmund levert koppositie in. (PRO SHOTS/Witters)

Hertha BSC - Hamburger SV 2-1
Hertha tegen HSV was ook een confrontatie tussen Karim Rekik en Rick van Drongelen. De club uit Berlijn won dankzij onder andere een doelpunt van Rekik. Ploeggenoot Niklas Stark opende al vroeg de score door uit een corner van Marvin Plattenhardt boven iedereen uit de torenen en in de verre hoek raak kopte. De goal van Rekik mocht er ook zijn. Ook hij trof uit een hoekschop het doel. Mitchell Weiser legde aan, Rekik bleef voor zijn tegenstander en kopte binnen. 

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 1-1
Riechedly Bazoer zag de wedstrijd vanaf de bank. Paul Verhaegh begon wel in de basis. De thuisclub kwam op voorsprong door een benutte strafschop van Nabil Bentaleb.  Die kans kreeg Mario Gómez in de tweede helft ook, maar de spits schoot over. De tweede helft was matig. In de blessuretijd wist Wolfsburg echter wel gelijk te maken. Invaller Divock Origi maakte de 1-1. 

1899 Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 1-3
Hoffenheim leed tegen Borussia Mönchengladbach pas de tweede nederlaag van dit seizoen. De thuisploeg opende na 25 minuten de score via Kerem Demirbay. Na rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte dankzij Thorgan Hazard, die een voorzet van Vincenzo Grifo op de borst aannam en fraai afwerkte.

In de slotfase maakten de bezoekers het af. Matthias Ginter zorgde, na een goede actie van Grifo, voor 1-2. Verdediger Jannik Vestergaard wist vervolgens de 1-3 te maken. 

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 2-1
Het geplaagde 1. FC Köln van de onomstreden trainer Peter Stöger won dit seizoen nog niet in de Bundesliga en ook tegen Bayer Leverkusen kreeg de ploeg het niet voor elkaar. Sehrou Guirassy zorgde nog wel voor de voorsprong, maar in de tweede helft vocht de thuisploeg zich terug. Eerst rondde Leon Bailey af na een fraaie steekpass van Kevin Volland en Sven Bender zorgde na een kopbal van Jonathan Tah voor 2-1.