Politievrijwilligers mogen toch opleiding volgen

Monique Verlind (DJMO)

Politievrijwilligers krijgen toch mogelijkheden om in 2018 onderwijs te volgen. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de korpsleiding en het bestuur van de belangenbehartiger van de vrijwilligers LOPV. In een brandbrief vroeg deze eerder dit jaar om meer doorstroommogelijkheden voor vrijwilligers.

Vrijdag heeft lid korpsleiding Liesbeth Huyzer een gesprek gehad met het bestuur van de Landelijke Organisatie van Politievrijwilligers (LOPV). Aanleiding was de brandbrief van de LOPV aan de korpsleiding over doorstroming van politievrijwilligers. Politie en LOPV kijken terug op een goed gesprek. "Het gesprek heeft een aantal concrete afspraken opgeleverd, waardoor politievrijwilligers perspectief hebben op opleidingen in 2018", aldus Michael Sijbom voorzitter LOPV. Dat was de inzet van de LOPV. 

Liesbeth Huyzer: "De afgelopen weken is met de Politieacademie goed overleg gevoerd om tot deze mogelijkheden te komen. Politie en LOPV houden de komende tijd intensief contact over de uitwerking van deze afspraken. Ook wordt een start gemaakt met de aanpak van concrete knelpunten in de bedrijfsvoering bij de inzet van politievrijwilligers. Hier zullen wij de LOPV ook bij betrekken."

Politievrijwilligers mogen toch opleiding volgen (Foto: stockfoto Politie.nl)
Politievrijwilligers mogen toch opleiding volgen (Foto: stockfoto Politie.nl)