Jong Ajax pakt periodetitel Jupiler League, N.E.C. naar play-offs

Redactie

Jong Ajax heeft vrijdagavond de eerste periodetitel in de Jupiler League gepakt. De Amsterdammers wonnen op bezoek bij FC Eindhoven. Omdat de Ajax-beloften niet kunnen promoveren, gaat het ticket voor de play-offs naar N.E.C.. De Nijmegenaren versloegen Jong FC Utrecht in de Goffert met 3-1. Concurrent Fortuna Sittard ging met 2-0 onderuit bij De Graafschap.

Jong Ajax leek in Eindhoven al na vijf minuten spelen op rozen te zitten toen Mateo Cassierra onderuit werd gehaald in de zestien meter. De Colombiaan ging zelf achter de bal staan, maar kon niet tussen de palen mikken. De ploeg van coach Michael Reiziger incasseerde vlak voor rust een tegentreffer: een scherpe counter van de Eindhovenaren werd goed afgerond door Mart Lieder.

Dani de Wit trok meteen na de rust de stand alweer gelijk door een rake kopbal, Carel Eiting maakte de 1-2 en De Wit zorgde voor de 1-3. Lieder scoorde nog wel zijn tweede van de avond, maar daar bleef het bij, waardoor Jong Ajax periodekampioen werd.

Jong PSV boekte ondertussen een kleine zege bij SC Cambuur: 0-1. Laros Duarta maakte kort na rust de enige treffer van de avond in Leeuwarden.

Uitslagen Jupiler League vrijdag
sc Cambuur - Jong PSV 0-1
FC Den Bosch - Helmond Sport 2-2
FC Eindhoven - Jong Ajax 2-3
FC Emmen - FC Oss 1-1
Go Ahead Eagles - Jong AZ 2-1
De Graafschap - Fortuna Sittard 2-0
N.E.C. Nijmegen - Jong FC Utrecht 3-1
RKC Waalwijk - FC Dordrecht 1-0