FOK! Wat een weer: veel wind

Stephan (Stephan5)

Als het in oktober dondert komt er een kwakkelwinter.

Welkom!

Voordat we naar het weer voor vandaag gaan kijken even een kleine terugblik op de vrijdag. Het was wisselend bewolkt en er vielen een aantal buitjes. Grote hoeveelheden vielen er echter niet. Het waren maar simpele buitjes, want de wolkentoppen kwamen nauwelijks hoger dan een paar kilometer hoogte. Als weerkundige lach je daarom. Echte buien halen minstens 10 kilometer, en daar kwamen we bij lange na niet aan. Er was zelfs sprake van uitspreiding van stapelwolken, dat wil dus zeggen dat er een inversie aanwezig was. Ook dat onderdrukte de buien. 

Komend etmaal wordt het wat onrustiger. Een depressie koerst over het noorden van de Noordzee en brengt ook een sterk windveld met zich mee. Morgen begint de dag nog met wat zon, maar al snel raakt het bewolkt en gaat er ook af en toe regen vallen. De meeste regen wordt in het noorden en oosten verwacht. Daar kan meer dan 10 mm vallen. Elders tussen de 5 en 10 mm.

De wind wakkert dan aan uit westelijke richtingen. In eerste instantie tot kracht 6 a 7, maar later op de avond naar kracht 8 aan de kust. In het Waddengebied is tegen middernacht korte tijd storm niet uitgesloten. Maar daar weet ik morgenavond meer over te vertellen. 

De maxima liggen tussen de 12 en 14 graden. 

Fijne zaterdag!


Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Mooi weer in Haarlem (Foto: Stephan5)
                                                                              Het prachtige Haarlem in het zonnetje. (foto:Stephan5)