Moto2-teambaas Kiefer overleden tijdens raceweekeinde

heywoodu

De Moto2-wereld is vrijdag opgeschrikt door een triest bericht: Stefan Kiefer, de oprichter en teambaas van Kiefer Racing, is donderdagnacht in zijn hotel in Maleisië overleden. De Duitser was daar aanwezig voor de Grand Prix van Maleisië van komend weekeinde. Kiefer werd 51 jaar en laat een vriendin en zoon achter. De politie onderzoekt zijn dood.

Kiefer reed aan het begin van de jaren negentig zelf op motoren, maar begon halverwege het decennium zijn loopbaan als teambaas. Sinds 2003 rijdt het door Stefan en broer Jochen opgerichte Kiefer mee op het wereldtoneel, waar Stefan Bradl in 2008 in de 125cc-klasse de eerste Grand Prix-winst boekte voor het team.

Drie jaar later pakte Bradl in de Moto2 de wereldtitel voor Kiefer, dat in 2015 met Danny Kent eveneens de titel in de Moto3 veroverde. Dit jaar rijden Tarran MacKenzie - als vervanger van Kent - en Dominique Aegerter voor Kiefer in de Moto2, maar in Maleisië zal dat tweetal niet van de partij zijn wegens het overlijden van de teambaas.