Koplopers in NHL blijven winnen, Lightning-duo slaat weer toe

heywoodu

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL hebben de twee koplopers wederom gewonnen. De Los Angeles Kings rekenden in Montreal af met de Canadiens en bleven zo aan kop in de Western Conference, terwijl de Tampa Bay Lightning de leiding in het oosten houdt na winst op de Detroit Red Wings.

In het Bell Centre in Montreal speelde Kings-goalie zijn 500e NHL-wedstrijd en hij was duidelijk niet van plan dat jubileum te laten verpesten, getuige een driedubbele redding na nog geen twee minuten. Laat in de eerste periode werd een hard schot van Derek Forbort precies achter Canadiens-goalie Carey Price gedirigeerd door een deflectie van Adrian Kempe: 0-1.

Een seconde of tien later profiteerde Tyler Toffoli optimaal van belabberd verdedigend werk bij de Canadiens, waardoor hij hard de 0-2 binnen kon schieten. Anze Kopitar lanceerde de puck in de tweede periode met volle kracht achter Price voor de 0-3, waarna Kurtis MacDermid - met hulp van een Canadiens-stick - in de derde periode zijn eerste NHL-goal scoorde: 0-4, tevens de eindstand.

Canadiens - Kings (Bron: YouTube)

De Lightning nam het in eigen huis op tegen de Detroit Red Wings. Bij de ploeg uit Tampa Bay zijn Steven Stamkos en Nikita Kucherov de absolute helden: het duo deelt goals en assists uit alsof het helemaal niks is en gaat ruim aan de leiding in de puntenranglijsten. Ook dit keer was het weer raak: Kucherov tekende voor een goal en een fraaie assist op de scorende Stamkos, waarmee de Lightning naar een 3-2 zege geholpen werd.

Radim Vrbata kwam in het offseason over naar de Florida Panthers, maar de 36-jarige Tsjech scoorde in acht duels nog niet. Tegen de Anaheim Ducks kwam daar verandering in en hij deed het gelijk maar goed ook: Vrbata liet een hattrick noteren, wat de Panthers op weg hielp naar een 8-3 overwinning.

Bij de Boston Bruins scoorde Danton Heinen zijn eerste NHL-goal en dat deed hij gelijk nog maar eens dunnetjes over, waarmee de San Jose Sharks met 2-1 werden verslagen. Phil Kessel hielp de Pittsburgh Penguins in overtime langs de Winnipeg Jets. Het was een fraai jubileum voor Kessel, die zo zijn 300e NHL-goal scoorde.

Uitslagen NHL donderdag
Boston Bruins - San Jose Sharks 2-1
New York Rangers - Arizona Coyotes 5-2
Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets 2-1 OT
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 3-6
Florida Panthers - Anaheim Ducks 8-3
Montreal Canadiens - Los Angeles Kings 0-4
Ottawa Senators - Philadelpia Flyers 5-4
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 3-2
Minnesota Wild - New York Islanders 6-4
Edmonton Oilers - Dallas Stars 5-4
Vancouver Canucks - Washington Capitals 6-2

De hoogtepunten van een volle avond NHL (Bron: YouTube)