Basketballers Den Bosch walsen over Leeuwarden heen

heywoodu

In de Dutch Basketball League heeft New Heroes Den Bosch een bijzonder overtuigende zege geboekt. De ploeg was in eigen huis veel te sterk voor Aris Leeuwarden, dat alweer de derde nederlaag op rij leed.

Onder leiding van Keshun Sherrill waren de Boschenaren gelijk in het eerste kwart al meerdere maatjes te groot voor de Friezen. De 33-14 voorsprong werd richting de rust alleen nog maar veel verder uitgebreid en met 53-21 ging Aris al zonder enige serieuze hoop richting de kleedkamers. De tweede helft was aanzienlijk minder vernederend voor de bezoekers, maar in de buurt van Den Bosch kwamen ze nooit meer: 88-47.

Sherill (19), Mike Miklusak (15), Stefan Wessels (12), Maarten Bouwknecht en Nick Oudendag (beiden 11) gingen namens Den Bosch de dubbele cijfers in. Bij Leeuwarden moest Emile Blackman met 21 punten bijna in zijn eentje de halve productie verzorgen, op de negen punten van Niels Bunschoten na kwam niemand verder in de buurt van de dubbele cijfers.

Met drie zeges uit vier wedstrijden staat Den Bosch op plek drie in de competitie, Leeuwarden staat zesde met twee winstpartijen in vijf duels.