Danny helpt Slavia Praag aan punt, Astana klopt Maccabi

heywoodu

In groep A van de Europa League heeft Maccabi Tel Aviv een pijnlijke nederlaag geleden. FC Astana was in Kazakhstan ruimschoots te sterk. Patrick Twumasi trof in het kwartier voor rust twee keer doel - waarvan één keer vanaf elf meter - en in de tien minuten na rust was het Junior Kabananga die twee keer raak schoot: 4-0.

Villarreal nam het in eigen huis op tegen Slavia Praag. Voormalig PEC-speller Tomas Necid opende de score namens de Tsjechen, waarna de 0-2 werd gemaakt door Danny - de voormalig Portugees international is na vele jaren in Rusland terechtgekomen in Tsjechië. Manu Trigueros en Carlos Bacca brachten de thuisfans toch nog op de banken door de 2-2 eindstand voor rust op de borden te brengen.

Met vijf punten gaan Slavia Praag en Villarreal aan de leiding in de groep, Astana heeft er vier, Maccabi blijft op één steken.

Groep B
Dynamo Kiev ontving het Zwitserse Young Boys, dat dankzij Roger Assalé na een goed kwartier de voorsprong pakte. Dieumerci Mbokani sloeg een kwartier later terug, maar Assalé bracht de Zwitsers opnieuw op voorsprong. Kort na rust tekende Mykola Morozyuk voor het punt door de 2-2 binnen te tikken.

Skënderbeu Korçë en Partizan Belgrado speelden in Albanië met 0-0 gelijk, beide clubs staan met twee punten onderaan. De Young Boys hebben er drie, Dynamo Kiev leidt met zeven punten.

Groep C
Sporting Braga kreeg Ludogorets Razgrad op bezoek en de Bulgaren gingen er met de winst vandoor. Cosmin Moti scoorde na 25 minuten, een eigen goal van Raul Silva deed Braga de das om: 0-2. 

1899 Hoffenheim speelde thuis tegen het Turkse Basaksehir, de favoriete club van president Erdogan en consorten. Benjamin Hübner en Nadiem Amiri zorgen in het kwartier na rust voor een 2-0 voorsprong, Nico Schulz deed er nog een schepje bovenop. Basaksehir, waar Eljero Elia de hele wedstrijd op de bank zat, deed pas in de 93e minuut via Stefano Napoleoni nog iets terug.

Ludogorets gaat met zeven punten aan de leiding in de groep, gevolgd door de zes van Braga. Hoffenheim heeft er drie, Basaksehir blijft steken op één punt.