Van de Beek over Klassieker: "Fantastisch als iedereen je uitscheldt"

Redactie

Dé wedstrijd van dit Eredivisieweekend wordt zondag gespeeld. Donny van de Beek blikt alvast vooruit op Feyenoord – Ajax.

Dinsdagavond staat voor de Rotterdammers eerst een Champions League duel in eigen huis op het programma tegen Shakhtar Donetsk. "Dat Feyenoord doordeweeks speelt kan ook weer zijn voordelen hebben voor ons, maar dat hoeft ook niet per se. We moeten gewoon zorgen dat we zondag heel fit en scherp zijn, dan kunnen we er wel gebruik van maken", vertelt Van de Beek in gesprek met Goal.

De 20-jarige middenvelder speelde dit seizoen in alle acht Eredivisiewedstrijden, waarin hij zorgde voor een goal en een assist. Vorig seizoen speelde hij in een elftal dat bijna elke week twee wedstrijden speelde. "Nu kunnen we normaal trainen. Vorig jaar moesten we wat meer rekening houden met alle wedstrijden die we doordeweeks speelden. Daardoor konden we niet zo hard trainen, maar dat kunnen we nu dus wel."

Afgelopen seizoen pakte Ajax door een doelpunt van Kasper Dolberg een punt in De Kuip. Dit seizoen wil Van de Beek de volle buit. "We moeten aan het voetballen komen, zodat we ons eigen spel kunnen spelen. Als we dat doen heb ik er wel vertrouwen in." Tijdens de Klassieker gaat het behalve voetbal ook altijd om het mentale spelletje. "Het is toch fantastisch als iedereen je uitscheldt en tegen je is. Daar krijg ik alleen maar een boost van en dat heeft iedereen bij ons denk ik wel."

Mocht dat ook weer het geval zijn tijdens deze Klassieker, en eerlijk is eerlijk, die kans is vrij groot, dan schiet Van de Beek hem er met genoegen in. "Ja dat zou lekker zijn, we gaan in ieder geval weer knallen", besloot de neo-international.