Bokser Groves verdedigt wereldtitel met snoeiharde 'body shot'

heywoodu

Bokser George Groves heeft zijn WBA-wereldtitel in het supermiddengewicht (76,2kg) met succes verdedigd. De 29-jarige Brit stapte zaterdagavond in Londen de ring in tegen zijn twee jaar oudere landgenoot Jamie Cox, die met een ongeslagen record van 24-0 aan het gevecht begon. Groves verloor drie van zijn 29 eerdere gevechten: één tegen Badou Jack in 2015 en twee tegen Carl Froch in 2013 en 2014.

Het gevecht was naast een wereldtitelgevecht bij de WBA ook de derde kwartfinale in de World Boxing Super Series. Favoriet Groves leek al snel iets beter, maar Cox bood hem toch uitstekend partij en in de vierde ronde leek de partij alsmaar meer richting een volledig gelijke strijd te gaan.

Na anderhalve minuut in de vierde ronde ging dat echter helemaal anders: Groves raakte Cox met een snoeiharde rechter hoek vol op het lichaam en daarmee was het klaar. Cox ging naar de grond, kon even niet meer overeind staan en de scheidsrechter zag na de acht tellen geen andere optie dan het gevecht staken, met Groves als winnaar.

De Brit neemt het in januari in de halve finales op tegen landgenoot Chris Eubank Jr, de kampioen bij de IBO. Die kwam zaterdag in Londen de ring al even in om stoer te doen en te melden dat hij Groves wel even ging verslaan, terwijl de WBA-kampioen uiteraard ook zelfverzekerd was.

Groves - Cox (Bron: YouTube)