Roosen de beste in de Ronde van Zeeland

H.Vviv

Timo Roosen heeft de Ronde van Zeeland gewonnen. De 24-jarige Nederlander van LottoNL-Jumbo was in de laatste acht kilometer samen met Taco van der Hoorn en Dimitri Claeys weggereden. In de laatste kilometer kwam het peloton nog dicht, maar de Nederlanders Roosen en Van der Hoorn wisten het peloton nog net voor te blijven. Dylan Groenewegen won de sprint van het peloton en zou derde worden. Claeys zou als vijfde over de meet komen.

Na de start zouden negen renners wegrijden: Mathieu Burgaudeau (Direct Energie), Anthony Turgis (Cofidis), Dries de Bondt (Vérandas Willems-Crelan), Joey van Rhee (Destil-Jo Piels) het SEG Racing Academy-duo Jordi Meeuws en Ide Schelling, Stef Krul (Metec-TKH Continental), Luuc Bugter (Delta Cycling Rotterdam) en Patrick Van der Duin (Baby-Dump). Het negental zou iets meer dan drie minuten krijgen van het peloton, waar LottoNL-Jumbo het tempo aangaf.

Met nog zeventig kilometer te gaan trok LottoNL-Jumbo samen met Cofidis en Lotto Soudal het in waaiers. Dat zorgde ervoor dat er een veertigtal renners overbleef in de eerste deel van peloton, maar alles zou toch weer bij elkaar komen. Voorin zou ook de kopgroep uit een vallen en uiteindelijk zouden Burgaudeau, Turgis, De Bondt en Bugter voorop blijven.

Turgis zou het langst volhouden van de vier, maar werd op acht kilometer van de streep gegrepen. Op dat moment was het Van der Hoorn die in de aanval trok. De Nederlander van Roompot - Nederlandse Loterij kreeg het gezelschap van Claeys en Roosen. Al snel werd duidelijk dat Roosen niet zou meerijden met de andere koplopers, doordat de Nederlander nog Groenewegen in achtergrond had.

In de laatste kilometer leek het peloton met onder meer Moreno Hofland en Groenewegen nog terug te komen op het drietal, maar op de licht oplopende finishstrook bleef Roosen nog ruim het peloton voor. Van der Hoorn zou nog tweede worden voor Groenewegen, die de sprint won voor Hofland.