Van der Poel eenvoudig naar winst in Kruibeke

TargaFlorio

Onder zonnige omstandigheden heeft Mathieu van der Poel de Polderscross in het Belgische Kruibeke gewonnen. Voor de Nederlander was dit zijn zevende zege van het seizoen. Bij de vrouwen won de Amerikaanse Katie Compton.

Van der Poel had de beste start en kreeg in zijn kielzog een vijftiental renners met zich mee. In de derde ronde plaatste Van der Poel een versnelling. Wout van Aert deed een poging om aan te sluiten bij de Nederlander maar bleef hangen op vijf seconden. Ronde na ronde werd de voorsprong voor Van der Poel groter.

Na bijna vijfenzestig minuten wedstrijd kwam de renner van Beobank-Corendon als winnaar over de streep. Met twintig seconden achterstand kwam Van Aert als tweede over de finish. Op de derde plaats eindigde eerstejaars prof Quinten Hermans.

Het Britse supertalent Tom Pidcock maakte in Kruibeke zijn debuut bij profs. De 18-jarige Brit had lange tijd zicht op de vierde plaats maar kwam op het einde te kort en finishte als negende.

In de wedstrijd voor de vrouwen was Maud Kaptheijns als beste weg en reed lange tijd solo aan kop. Halverwege de wedstrijd sloot Compton bij Kaptheijns aan. Op een ronde voor het einde reed Compton weg bij de Nederlandse en pakte de overwinning.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Wout van Aert (BEL)
3. Quinten Hermans (BEL)
4. Corné van Kessel (NED)
5. Laurens Sweeck (BEL)
6. Kevin Pauwels (BEL)
7. Tim Merlier (BEL)
8. Michael Boros (CZE)
9. Tom Pidcock (GBR)
10. Daan Soete (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Katie Compton (USA)
2. Maud Kaptheijns (NED)
3. Ellen Van Loy (BEL)
4. Sanne Cant (BEL)
5. Loes Sels (BEL)
6. Alicia Franck (BEL)
7. Jolien Verschueren (BEL)
8. Kim Van De Steene (BEL)
9. Maria Alice Arzuffi (ITA)
10. Joyce Vanderbeken (BEL)