Houston Astros winnen eerste duel tegen New York Yankees

H.Vviv

Houston Astros heeft het eerste duel in de American League Championship Series gewonnen. De Astros wonnen thuis met 2-1 van de New York Yankees. De winnaar van de best-of-7-serie bereikt de World Series.

Dallas Keuchel, de startende werper van de Houston Astros, was de grote man bij de thuisploeg. In zeven innings gooide de 29-jarige pitcher tien maal drie slag en kreeg maar vier honkslagen tegen.

In de vierde inning kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong dankzij honkslagen van Carlos Correa en Yuli Gurriel. In inning vijf was de Yankees dicht bij de 2-1 op een honkslag van Aaron Judge, maar een perfecte worp van outfielder Marwin Gonzalez zorgde ervoor dat Greg Bird werd uitgetikt op de thuisplaat door Houston-catcher Brian McCann. In inning negen kwamen de Yankees wel op het scorebord dankzij een homerun van Bird, maar meer zat er niet in voor de uitploeg.

Zaterdagavond 22.00 (Nederlandse tijd) staat de tweede wedstrijd op het programma. Bij Houston komt Justin Verlander op de heuvel, terwijl Luis Severino zal starten bij de New York Yankees.