Liverpool en Manchester United scoren niet in matige 'North-West Derby'

Boris (borisz)

De Engelse klassieker tussen Liverpool en Manchester United is zaterdag geëindigd in een bloedeloos 0-0 gelijkspel. De aartsrivalen kwamen in een teleurstellende North-West Derby op Anfield Road niet tot scoren. United staat door dit gelijke spel wel even aan kop. Stadgenoot City heeft één punt minder en speelt later nog tegen Stoke City.

Liverpool schoot weinig op met het punt en bleef steken in de subtop. The Reds hebben zeven punten minder dan The Mancunians en staan zesde. Bij de thuisploeg stond Georginio Wijnaldum negentig minuten op het middenveld. Collega-international Daley Blind bleef bij United de hele wedstrijd op de bank zitten. 

Liverpool had voor rust weliswaar het betere van het spel, maar kon dat overwicht niet omzetten in doelpunten. Joe Gomez en Mohamed Salah hadden het vizier niet op scherp staan, maar dat gold aan de andere kant ook voor Romelu Lukaku. Na de rust bleef het spelbeeld het zelfde. Beide ploegen kregen nauwelijks tot grote kansen. Emre Can was er met een lastige volley dichtbij, maar verder werden David De Gea en diens collegadoelman Simon Mignolet maar zelden aan het werk gezet.

Liverpool moest zich na negentig minuten tevredenstellen met een gelijkspel, het veldoverwicht ten spijt. Jose Mourinho wilde vooral niet verliezen en zette de boel achterin met succes op slot. 

Romelu Lukaku in actie met Dejan Lovren. (PRO SHOTS/Action Images)
Romelu Lukaku in actie met Dejan Lovren. (PRO SHOTS/Action Images)