Volgende gestoorde al weer los dankzij rechter

Harry

Hoessein is een kortlontige geweldenaar die in 2016 zijn ex probeerde dood te knuppelen. Hoessein stopte pas met zijn knuppelhobby toen de politie hem neerschoot. Ook tijdens een eerder proefverlof ging hij vrijwel direct weer de fout in en pleegde twee geweldsdelicten.

In mei 2017 werd er nogmaals een experiment gedaan wat mislukte. De kortlontige bedreigde toen iemand bij café De Koperwiek. Daar is ook een video van hoe hij met een kapotgeslagen bierfles een man bedreigde en achtervolgde. Kort daarna mocht ook zijn nieuwe vriendin kennismaken met zijn andere korte lontje. Zij kreeg een kopstoot en klappen met een ploertendoder.

Pas in februari komt ‘meneer’ zijn zaak voor en het lijkt de bedoeling dat hij tot die tijd er nog een beetje oplos mag gaan. De president van de rechtbank wist wel dat hij wat schokkende dingetjes had gedaan, maar dat is zelfs met de kennis van nu nog geen reden om ‘meneer’ zijn rechten te schenden. Want dat is natuurlijk véél erger dan wat dode onschuldige mensen die per ongeluk het pad van het beest kruisen.

Update 21.42 uur
Via Sleutelstad.nl vernemen wij dat veel Leidenaren zich bij monde van VVD fractievoorzitter Frederik Zeven bergen en CDA-raadslid Roeland Storm ook bezorgd maken over deze gerechtelijke dwaling. Zij hebben aan burgervader Lenferink gevraagd of deze niet nog wat achter de hand heeft om burgers te beschermen en Hoessein alsnog vast te zetten. Tevens vragen zij hoe het geregeld is met toezicht van onder andere de reclassering en andere partners die de veiligheid moeten borgen.

Na het incident met Anne werd er een petitie gestart dat rechters en behandelaars verantwoording dienen af te leggen als dit soort beesten de maatschappij in wordt gestuurd. Deze stond hedenochtend nog rond de 60.000 handtekeningen maar ging vanavond in recordtijd door naar 279.421 handtekeningen. Bezwaar tegen het experimenteren met burgers en zwaar gestoorde criminelen leeft dus volop in Nederland.

Tevens lag er een verzoek om de motivering van de rechter te belichten. Deze schorsing van de voorlopige hechtenis staat op rechtspraak.nl en komt er op neer dat de rechter het belangrijker vindt dat brave borst Hoessein een eerder gestart behandelingstraject voltooid. De rechter heeft de aard van het beestje en diens modus operandi afgewogen en acht de persoonlijke omstandigheden van het beestje belangrijker dan een volgende Anne voorkomen.