De Telegraaf stapt uit Blendle Premium

Redactie

De Telegraaf trekt zich terug uit de onlinekiosk Blendle Premium. Dat is een dienst waar Blendle-klanten zich voor 10 euro per maand abonneren op een dagelijkse selectie van twintig artikelen uit kranten en tijdschriften. Losse artikelen uit de krant blijven nog wel via Blendle te koop.

Blendle-oprichter Alexander Klöpping schrijft op zijn blog het vertrek van De Telegraaf jammer te vinden ("Om in Telegraaftermen te spreken: We zouden jullie HORROR-VERTREK AFSCHUWELIJK en VERSCHRIKKELIJK vinden"), maar wijst erop dat er artikelen uit Time Magazine, The New Yorker en Vanity Fair voor in de plaats komen.

De Telegraaf bevestigt het vertrek uit Blendle Premium. Het levert te weinig op, zowel financieel als wat aantrekken van nieuwe lezers betreft, zegt een woordvoerster.

Nieuw contract
Klöpping houdt er rekening mee dat De Telegraaf uit strategische overwegingen het contract heeft opgezegd, om daarna te onderhandelen over een nieuw contract. "Ik ben nog met ze in gesprek", aldus Klöpping. Hij zegt er niet erg van wakker te liggen: ,,We zijn een kiosk. Er gaat wat af, er komt wat bij."

Eerder dit jaar trok NRC zich al terug uit Blendle. De krant kon zich ook niet vinden in de Premium-dienst. NRC hield daar naar eigen zeggen te weinig aan over en wilde liever inzetten op uitbouw van de eigen website met video's, liveblogs en interactieve graphics.

De Telegraaf stapt uit Blendle Premium
De Telegraaf stapt uit Blendle Premium (Foto: BuzzT)