ADO Den Haag niet akkoord met vier duels schorsing voor Beugelsdijk

Boris (borisz)

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft ADO Den Haag een schikkingsvoorstel gedaan van vier duels schorsing voor Tom Beugelsdijk naar aanleiding van een elleboogstoot die de verdediger zou hebben uitgedeeld. De club heeft dit voorstel direct de prullenbak in gedaan. 

Vlak voor het einde van de wedstrijd tegen NAC Breda van afgelopen zaterdag ging Beugelsdijk volgens de aanklager in de fout door NAC-verdediger Pablo Marí in een luchtduel met zijn elleboog te raken. Beugelsdijk bezorgde ADO de overwinning door in de tachtigste minuut het enige doelpunt van de avond te maken in Breda. Het team van Fons Groenendijk is daardoor op de negende plek terug te vinden, met tien punten uit zeven duels.

Het hoge schikkingsvoorstel komt omdat hij nog één duel voorwaardelijk had staan na een schorsing van vorig seizoen. Toen kreeg hij een straf van twee wedstrijden plus één voorwaardelijk aan zijn broek. ADO-trainer Fons Groenendijk is woedend. "Het lijkt wel alsof hij iemand heeft vermoord." De zaak zal nu in Zeist voorkomen bij de tuchtcommissie. Het is nog onbekend wanneer de zaak voor zal komen.