Dwyane Wade herenigd met LeBron James

PippenScottie

Aan de zomer waarin veel NBA-toppers van ploeg veranderden komt maar geen eind. De volgende sterspeler die zijn heil elders zoekt is Dwyane Wade. De twaalfvoudig All Star verlaat na één seizoen de Chicago Bulls en gaat in Cleveland samen spelen met zijn goede vriend en oud-ploeggenoot LeBron James.

De vriendschap tussen James en Wade gaat terug tot 2003. Dat jaar begonnen beide spelers aan twee uiterst succesvolle NBA-carrières. Zeven jaar later maakte LeBron James een veel besproken overstap van de Cleveland Cavaliers naar de Miami Heat waar hij met Wade en Chris Bosh de kern vormde van een superteam. In de vier jaar dat het drietal samenspeelde werd steevast de finale gehaald. Tweemaal wist de Heat zich tot NBA-kampioen te kronen.

In 2014 keerde James terug naar Cleveland, waar hij de ploeg vanuit de kelder van de NBA naar een kampioenschap wist te leiden. Dwyane Wade miste veel wedstrijden door blessures en Miami werd een schim van de kampioensploeg die het eerder was.

De Cleveland Cavaliers kennen een bewogen zomer. Kyrie Irving gaf aan ontevreden te zijn met zijn rol bij de ploeg en werd geruild met de Boston Celtics. Hiervoor kregen de Cavaliers de geblesseerde All Star Isaiah Thomas en Jae Crowder terug. Eerder namen de Cavaliers Derrick Rose over van de New York Knicks.

Cleveland beschikt nu over een selectie met LeBron James, Kevin Love, Derrick Rose, Dwyane Wade en Isaiah Thomas. Deze spelers zijn samen goed voor een karrevracht aan individuele prijzen en titels. Ze zijn echter ook grotendeels over hun top. Wade mist regelmatig wedstrijden door blessures en pijntjes. Derrick Rose bleek een man van glas en heeft zijn grote belofte nooit in kunnen lossen. Het is geen toeval dat deze spelers voor respectievelijk zo’n 3 en 1 miljoen dollar per jaar hebben getekend. Schijntjes voor NBA-begrippen. Isaiah Thomas zal de eerste maanden van het seizoen moeten missen door een heupblessue.

17 oktober begint het nieuwe NBA-seizoen. De Cavaliers trappen het seizoen in eigen huis af tegen de Boston Celtics.

Cleveland mag zich opmaken voor meer van dit. Bron: YouTube