Tennisster Kerber weet eindelijk topper te verslaan

heywoodu

Tennisster Angelique Kerber heeft eindelijk weer eens een topper kunnen verslaan. De Duitse begon het jaar als nummer één van de wereld, maar kent een dramatisch seizoen: ze verloor alle negen wedstrijden tegen speelsters uit de mondiale top-20 en kwam op de Grand Slams niet verder dan twee keer een vierde ronde.

In Tokyo lukte het op de Pan Pacific Open dan eindelijk. In de kwartfinales stond de naar plek veertien afgezakte Kerber tegen Karolina Pliskova, zelf tot de US Open de nummer één van de wereld. Na een spannende wedstrijd van bijna twee uur zegevierde Kerber in twee sets: 7-6 (5), 7-5. In de halve finales wacht de Russische Anastasia Pavlyuchenkova, die Barbora Strycova met 5-7, 6-3, 6-3 versloeg.

De huidige nummer één van de wereld, de Spaanse Garbiñe Muguruza, sloeg zich met 6-2, 6-4 makkelijk langs Carolina Garcia uit Frankijk. In de halve eindstrijd staat ze tegenover de Deense Caroline Wozniacki, die Dominica Cibulkova uit Slowakije in de beslissende set bij een 3-1 stand voor Wozniacki op zag geven.