Zeldzame opname The Beatles op eBay

Redactie

Op eBay is een zeldzame opname van The Beatles ter veiling aangeboden. Het gaat om een demo van de song What Goes On. Het lied staat op Rubber Soul, een album dat in 1965 uitkwam. Maar de demo is uit 1963.

De song is vastgelegd in het huis van John Lennon. Samen met Paul McCartney schreef Lennon het lied toen de band nog niet beroemd was. Lennon verklaarde zelf dat het nummer al geschreven was aan het eind van de jaren vijftig, toen de band nog The Quarrymen heette.

Oorspronkelijk zou het nummer in 1963 opgenomen worden, maar The Beatles hadden er toen geen tijd voor. What Goes On werd twee jaar later als 'opvullertje' gebruikt voor Rubber Soul.

Ringo
Op de demo neemt John de zangpartij voor zijn rekening. Op Rubber Soul is het drummer Ringo die het nummer zingt. De band maakte er een gewoonte van Ringo op elk album een song te laten zingen. Overigens heeft Ringo later eens verteld dat hij een paar woorden in de tekst heeft veranderd.

De demo is nooit eerder uitgebracht, ook niet op onofficiële uitgaven van materiaal van The Beatles. Dat er oudere versies van What Goes On bestonden was echter wel al bekend. Fans kunnen tot 1 oktober bieden op de demo. Na tien biedingen staat de teller op 2.272 pond, bijna 2575 euro.

Zeldzame opname The Beatles op eBay
Zeldzame opname The Beatles op eBay (Foto: BuzzE)