Federer en Nadal staan open voor dubbelspel

Olga Kroeders

Vanaf komende vrijdag is de Laver Cup, waarin de beste tennissers van Europa het opnemen tegen de rest van de wereld. Roger Federer en Rafael Nadal zijn twee van de spelers die meedoen, en er is een kans dat de twee tennislegendes samen gaan spelen in het dubbelspel.

Tijdens de Laver Cup worden er gedurende drie dagen elke dag drie enkelpartijen en één dubbel gespeeld. Federer heeft gezegd dat hij graag met Nadal wil dubbelen, de Spanjaard noemt dat idee geweldig.

Bjorn Borg is de captain van de Europese tennissers en heeft nog geen beslissing genomen over wie met wie gaat dubbelen. Marin Cilic, Dominic Thiem, Alexander Zverev en Tomas Berdych zijn de andere tennisser in team Europa.

John McEnroe is de coach van het andere team dat bestaat uit Jack Sock, Nick Kyrgios, John Isner, Sam Querrey, Denis Shapovalov en Frances Tiafoe.

De Laver Cup is vernoemd naar Rod Laver. Laver is de enige tennisser  die twee keer een Grand Slam (in één jaar de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open winnen ) wist te winnen.