FOK! Wat een weer: Wisselend bewolkt en enkele buien

Monique Verlind (DJMO)

Vallen de eikels al voor Sint-Machiel
dan snijdt de winter door lijf en ziel.

Vandaag
Het was gisteren wisselend bewolkt. De wind was zwak en kwam uit west tot zuidwest, in het oosten uit uiteenlopende richtingen.

Gisteravond stierven de meeste buien landinwaarts grotendeels uit, in de westelijke kustgebieden bleven buien vanaf zee mogelijk. Verder hadden we afgelopen nacht een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De minima lagen tussen 10°C onder de bewolking in de kustgebieden en lokaal 3°C landinwaarts in langdurige opklaringen. De wind was zwak en kwam overwegend uit zuidwestelijke richtingen.

Deze ochtend lost de eventuele mist op en komen er in de middag ook landinwaarts weer buien tot ontwikkeling. In het noorden is er mogelijk meer bewolking aanwezig en kunnen er wat langduriger perioden met regen voorkomen. De maxima liggen rond 16°C, in het noorden waarschijnlijk iets lager. De wind is zwak tot matig uit westelijke richtingen, aan de kust is de wind matig uit het noordwesten. (Bron: KNMI)

10 Jaar geleden

Was het een graad of tien, viel er een ruime drie mm neerslag bij 6 zonuren. Het was zwaarbewolkt.  

Nederland
 

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 07:15
Zon onder: 19:54
Zonkracht: 3/2

Regenboog op de Noordzee (Foto: Interpretatie)
Regenboog op de Noordzee (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!