Mola opnieuw wereldkampioen triatlon

H.Vviv

Mario Mola heeft zijn wereldtitel op de olympische afstand geprolongeerd. De 27-jarige Spaanse triatleet kwam als derde over de streep in Rotterdam wat voldoende was voor de eindzege in de World Triathlon Series. Mola boekte dit seizoen vier zeges in de reeks van negen wedstrijden in de WK-serie. Hij wist de winst de winst te pakken Gold Coast, Yokohama, Hamburg en Montreal.

In Rotterdam ging de zege naar Vincent Luis. De Fransman was na 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen de snelste voor de Noor Kristian Blummenfelt, die voor de vierde keer op het podium stond in een wedstrijd die meetelde voor het WK.

Marco van der Stel was de enige Nederlander aan de start in Rotterdam. De Nederlandse triatleet wisselde na het fietsen nog als zevende, maar tijdens het lopen verloor de Rotterdammer een kleine vijf minuten op Luis.

Van der Stel miste de Olympische Spelen van Rio, maar zet alles op deelname in 2020 in Tokio. "Er komt een lange winter aan waar ik me vooral ga focussen op het hardlopen. Als ik een minuut van mijn beste tijd afhaal, kom ik al dichterbij de toppers. Ik acht dat zeker mogelijk.''