Bosz met BVB onderuit tegen Tottenham

Redactie

Tottenham Hotspur was in groep H van de Champions League een maatje te groot voor het Borussia Dortmund van Peter Bosz, die zag hoe de arbitrage faalde op een cruciaal moment.

Het team van Mauro Pochettino sloot de eerste helft weliswaar met een voorsprong af, de Londenaren waren niet zozeer de betere ploeg in de eerste 45 minuten. Son Heung-min zette Tottenham na vier minuten al op 1-0, door uit een moeilijke hoek heerlijk te scoren.

Bosz keek vervolgens goedkeurend toe hoe Dortmund de bal opeiste en al zeven minuten later de 1-1 maakte. Hugo Lloris was volslagen kansloos op de prachtige inzet van Andrey Yarmolenko in de verste hoek. Vier minuten later rondde Kane een individuele actie af met een uitstekend schot: 2-1. Hoewel Dortmund enkele malen dicht bij een gelijkmaker was, ging Tottenham toch met een minimale voorsprong de rust in.

Tottenham begon sterker aan de tweede helft, maar kwam in de 56e minuut heel goed weg. Pierre-Emerick Aubameyang stond juist niet buitenspel toen Mahmoud Dahoud de bal verzond, maar de arbitrage keurde de heerlijke volley af. Vier minuten later verscheen de 3-1 op het scorebord. Kane ontdeed zich van zijn opponent, ontving de bal van Christian Eriksen en zag hoe zijn inzet via Lukasz Piszczek van richting werd veranderd.

Dat was de genadeklap voor Dortmund, dat vaker op de eigen helft werd teruggedrongen, niet verder kwam dan een poging van Aubameyang en zich gelukkig mocht prijzen dat Kane en Eriksen het scorebord niet nog een keer in beweging kregen. In de extra tijd kreeg Jan Vertonghen een tweede gele kaart, voor een charge op Mario Götze.