Clinton vergelijkt zichzelf met GoT's Cersei

Redactie

In haar nieuwste boek What Happened vergelijkt Hillary Clinton zichzelf met het Game of Thrones-personage Cersei Lannister. De voormalige presidentskandidate schrijft openhartig over de afgelopen presidentsverkiezingen en probeert oorzaken te benoemen voor haar verlies.

In de bewuste passage schrijft de 69-jarige Clinton over de bijeenkomsten van Donald Trump, waar zijn aanhangers hardop riepen om het opsluiten van Clinton in de gevangenis. "Mensen riepen op om mij gevangen te zetten. 'Schuldig! Schuldig!', riepen ze net als de religieuze fanatici 'Shame! Shame!' riepen in Game of Thrones toen Cersei Lannister publiekelijk werd vernederd", aldus Clinton.

Tijdens de campagne om het presidentschap maakte de FBI bekend een onderzoek te starten naar de e-mails van de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken, die ze thuis op een privéserver had verzonden en ontvangen. De politica had mogelijk vertrouwelijke informatie onbeveiligd opgeslagen. Later concludeerde de FBI dat Clinton onzorgvuldig was geweest maar geen staatsgeheimen had gelekt.

De vergelijking van Clinton met Cersei Lannister illustreert dat de politica vond dat ze onterecht werd beschuldigd van het lekken van staatsgeheimen en hoe ze door Donald Trump regelmatig werd vernederd. Maar Variety wijst erop dat de vergelijking misschien niet slim bedacht is, omdat Cersei Lannister door veel kijkers als een machtsbeluste heerser wordt beschouwd.

Clinton vergelijkt zichzelf met GoT's Cersei
Clinton vergelijkt zichzelf met GoT's Cersei (Foto: BuzzE)