'Selectie van dolend FC Twente hekelt aanpak Hake'

Redactie

René Hake kan een zege met Twente goed gebruiken. Drie nederlagen uit evenveel duels in de Eredivisie betekent de slechtste start uit de clubhistorie. Volgens de vrijdageditie van De Telegraaf wordt de positie van Hake behalve door tegenvallende resultaten ondermijnd door interne weerstand.

Hake geniet naar verluidt niet het vertrouwen van de volledige spelersgroep. Een spelersafvaardiging heeft de twijfels over zijn aanpak aangekaart in een gesprek met technisch directeur Jan van Halst. De kritiek betrof onder andere de communicatieve vaardigheden van Hake en het gehussel met opstellingen en tactieken. Puntenverlies tegen Sparta Rotterdam, komende zondag, zal betekenen dat de roep om de werkloze Fred Rutten alleen maar luider zal worden.

Niet alleen Hake maar ook Van Halst staat onder grote druk, ook al is het lastig om spelers aan te trekken met een lege portemonnee. FC Twente haalde liefst dertien nieuwelingen, waardoor het lijkt dat Van Halst voor kwantiteit in plaats van kwaliteit heeft gekozen. Het dagblad wijst bovendien op de komst van drie rechtsbuitens, en twee spitsen die op het hoogste niveau nog niks bewezen hebben. Zes van de dertien spelers zijn op huurbasis gekomen, terwijl twee door hun leeftijd nul restwaarde hebben.