13-jarige geeft kijkje in orkaan Irma

heywoodu

Orkaan Irma raast op volle kracht door het Caraïbisch gebied en is inmiddels, woensdagavond Nederlandse tijd, bezig aan een tocht over de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Op een van die eilanden, St Thomas, woont de 13-jarige Lianet Ortiz, in hoofdstad Charlotte Amalie om precies te zijn. De jonge Lianet is inmiddels op social media dé live reporter wat Irma betreft: vanuit haar huis (van beton), waar ze met een paar familieleden is gebleven, doet ze al geruime tijd als een ware professional live verslag van de situatie op St Thomas.

In het huis is een generator aanwezig, waardoor er voorlopig nog stroom is om te blijven streamen. Het geeft een inkijkje in het geweld van Irma, en zoals Lianet zelf zegt: "Ik doe dit vooral omdat mensen in Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek en Florida echt moeten weten wat er op ze afkomt...het is zo sterk."

De stream is hieronder te volgenvia YouTube waar constant van stream gewisseld wordt om maar live te kunnen blijven.

Update 22.02 uur
Je zult het natuurlijk weer net zien: je komt een interessante livestream tegen en nog geen half uur later kappen ze ermee. Irma is via de YouTube-link hierboven overigens nog wel te volgen, daar wisselt men continu van stream om zo altijd werkend beeld te hebben.