'Ik heb mijn vrouw in mijn slaap doodgestoken'

heywoodu

Een Amerikaanse man is met een vrij opvallend excuus voor een moord gekomen: de 28-jarige Matthew Phelps zou zijn vrouw per ongeluk vermoord hebben, in zijn slaap, met een mes.

Phelps belde afgelopen week naar de politie in Raleigh, North Carolina, met de melding dat hij wakker was geworden naast zijn dode vrouw. "Ik had een droom, deed het licht aan en daar lag ze op de grond, dood", vertelt hij, waarna de telefonist vroeg hoe dat dan kon gebeuren.

"Ik zit onder het bloed en er ligt een bebloed mes op bed. Ik denk dat ik het gedaan heb...ik kan het niet geloven." Phelps geeft aan dat hij een verkoudheidsmedicijn genomen had, wat hij naar eigen zeggen vaker doet om goed te kunnen slapen.

"Ze beweegt helemaal niet...oh god, dit heeft ze niet verdiend", aldus een huilende Phelps, die krap een jaar getrouwd was met Lauren Ashley-Nicole Phelps. De man, die in opleiding was om pastoor te worden, is gearresteerd en wordt verdacht van moord.

De politie gaat er vooralsnog van uit dat het geen willekeurige moord was en dat wel degelijk sprake was van opzet. Bij aankomst in het huis bleek de vrouw met meerdere steekwonden om het leven te zijn gebracht.

Good Morning America met wat fragmenten van Phelps' melding (Bron: YouTube)