Softbalsters Olympia winnen Europa Cup 2, Terrasvogels grijpt naast Europa Cup 1

heywoodu

De softbalsters van Terrasvogels zijn er niet in geslaagd de Europa Cup 1 te winnen, tegenwoordig ook wel de Premiere Cup genoemd. In de finale in Haarlem ging de ploeg uit Santpoort onderuit tegen het Italiaanse Bussolengo.

De Terrasvogels wonnen de Europa Cup 1 liefst acht keer, maar het was al even geleden: tussen 1978 en 1986 waren er zeven titels, in 1996 kwam de achtste en laatste en in 1999 stond de club voor het laatst in de finale. Het toernooi is al sinds de eerste editie in 1978 een Nederlands-Italiaans feestje, want op de Oostenrijkse Dornbirn Sharx (2009) en de Tsjechische Eagles Praag (2013) gingen de titels altijd naar een Nederlandse of Italiaanse club.

Dit keer was Bussolengo, de winnaar van 2015, veel te sterk. Alle tien wedstrijden werden deze week gewonnen, de Italianen scoorden 64 runs en kregen er slechts zeven tegen, waarvan vijf in één wedstrijd. Na een 4-0 op Joudrs Praag stonden de Terrasvogels in de finale, maar ook zij waren niet opgewassen tegen het Italiaanse geweld: 8-0.

De Europa Cup 2 leverde wél Nederlands succes op. Olympia Haarlem pakte net als vorig jaar de titel in het tweede Europese toernooi, wat eveneens op twee edities na altijd een Nederlands-Italiaans feestje is. Mediterraneo werd in de finale in Haarlem met 2-0 verslagen, een stand die al na de eerste inning op het bord stond.