Glory 44: Groenhart doet wat Holzken liet liggen

Floris_Stempel

De kampioensgordel in het weltergewicht bij kickboksorganisatie Glory is weer terug in Nederland. Murthel Groenhart versloeg in een leuk gevecht over vijf ronden de kampioen Cedric Doumbé op punten.

Beide vechters begonnen even sterk aan dit gevecht en Doumbé verloor geen moment zijn bekende bravoure, maar Groenhart verloor geen moment zijn focus en bleef stug zijn puntjes pakken zodra Doumbé weer aan het dollen was. Vooral na ronde twee kwam de Amsterdammer op stoom waarin hij een aantal keiharde stoten en knieën uitdeelde. Doumbé kwam ook een aantal keer goed door met onder andere zijn low-kicks op de benen van Groenhart en een spannende vijfde ronde maakte dat de winst voor geen van beide vechters zeker was.

Het verlossende woord kwam dan toch en uiteindelijk waren twee van de drie juryleden het eens met elkaar; Groenhart heeft na zijn K-1-titel nu ook de titel bij de huidige grootste kickboksorganisatie Glory. Een prestatie die alleen vechtsportlegende Sem Schilt ooit behaald heeft.

'Ik ben nu de kampioen, nu wordt het oorlog, iedereen zal mij willen verslaan', aldus een dolenthousiaste Groenhart na afloop. 'Ik vertel het je nu, ik blijf voor lange tijd kampioen, het maakt niet uit wie er komt, ik ontwijk niemand.'

Groenhart had zich danig goed voorbereid op de mentale spelletjes die Doumbé graag speelt. 'Hij probeert je altijd uit je concentratie te halen door bijvoorbeeld intimiderend heel dichtbij je te staan of over je heen hangen als ik op de grond terecht kwam, maar ik dacht alleen maar handen omhoog en gaan.' Zelf wist de Amsterdammer het spel van Doumbé te ontregelen. 'Hij kon mij nooit counteren en dat is zijn sterke punt. Mijn strategie was deze keer heel anders dan al zijn vorige tegenstanders. Ik bleef combinaties uitdelen en bewoog erg veel. We hebben hem goed geanalyseerd.'

Tiffany van Soest vs Meryem Uslu
'Je bent pas kampioen als je je titel een keer verdedigd hebt.' Of dit een sneer is naar de tweevoudig UFC-kampioen Conor McGregor, die nooit één behaalde titel heeft verdedigd, weten we niet, maar aan de hand van deze definitie kunnen we wel stellen dat Glory een waardig bantamgewichtkampioene heeft.

 Alhoewel Uslu zich niet optimaal kon voorbereiden op dit titelgevecht, slechts enkele dagen, bleef ze toch redelijk stand houden tegen Time Bomb. Pas in de vierde ronde wist Van Soest de Duitse goed te raken en het gevecht voortijdig te beslissen. Voor de tweede keer kreeg ze de kampioensgordel om, een enorme gordel die bij de kleine bantamvechter bijna tot aan haar oksels kwam.

Overige uitslagen
Finale weltergewichttoernooi:
Harut Grigorian verslaat Antoine Pinto door jurybesluit (29-28, 29-28, 30-27)
Eerste halve finale weltergewichttoernooi:
Antoine Pinto verslaat Zach Bunnel door jurybesluit (29-28, 29-28, 30-27)
Tweede halve finale weltergewichttoernooi:
Harut Grigorian verslaat Karim Benmansour door jurybesluit (30-27, 30-27, 29-28)
Richard Abraham verslaat Daniel Morales door jurybesluit (30-26, 30-26, 30-26)
Michal Turynski verslaat Cătălin Moroșanu door jurybesluit (30-27, 28-29, 30-27)
Dustin Jacoby verslaat Sean Choice by TKO in ronde 1.
Robert Thomas verslaat Warren Thompson door KO (stoten) in ronde 3.
Nate Richardson verslaat Rafal Dudek door jurybesluit (30-27, 29-28, 29-28)
Victor Pinto verslaat Adrian Maxim door jurybesluit (29-28, 27-30, 29-28)