Vloet: "Veel over me heen gehad"

Redactie

Rai Vloet maakte vrijdag zijn eerste doelpunt voor NAC Breda. Daarmee sloot hij een tumultueuze week positief af.

Er kwam nogal wat los bij Vloet nadat hij NAC tegen Sparta Rotterdam op 2-0 had gezet. "Zeker na afgelopen week, waarin ik veel over me heen heb gehad", tekent Voetbal International op uit de mond van Vloet. De middenvelder, overgekomen van PSV, kreeg kritiek na een harde overtreding op PSV'er Marco van Ginkel.

"Ik heb na zondag heel veel reacties gehad. De jongens van PSV namen me gelukkig niks kwalijk. Ik heb het er met Marco tijdens de wedstrijd ook al over gehad. Ik schrok er zelf ook van." 

Vloet had een ongebruikelijk weekje door de overtreding.S "Ik woon zelf in Eindhoven, dus toen ik door de Albert Heijn liep en op social media kreeg ik veel negatieve reacties. Het was daarom fijn om zo'n week af te sluiten met een doelpunt, maar ik had liever drie punten gehad."

Sparta kwam namelijk in de laatste twintig minuten terug tot 2-2. "Ik denk dat het hele stadion na de 2-0 het idee had dat er niks aan de hand was", aldus Vloet. "Wij moeten heel snel gaan leren. Als de tegenstander opportunistischer gaat voetballen, moeten wij daar niet in meegaan maar zelf juist blijven voetballen. Daar ligt onze kracht en dat zullen we blijven doen."