EL: Vitesse loot Lazio, Nice en Zulte Waregem

Peterselieman

Vitesse zal het in de groepsfase van de Europa League op gaan nemen tegen Lazio Roma, OGC Nice en Zulte Waregem, zo heeft loting uitgewezen. De Nederlandse bekerwinnaar hoefde niet deel te nemen aan de kwalificatierondes waarin gisteren Utrecht en Ajax sneuvelden.

Door de loting zal Vitesse het in Groep K op gaan nemen tegen ploegen die allen een Nederlands tintje hebben. Bij Lazio staat verdediger Stefan de Vrij onder contract, terwijl Nice onlangs Wesley Sneijder vastlegde. Ook speelt Mario Balotelli bij de Franse formatie. Bij Zulte speelt de Nederlands-Ierse verdediger Sandy Walsh. De 22-jarige is geboren in België mag door de roots van zijn ouders uit gaan komen voor België, Ierland, Indonesië, Zwitserland en Nederland. Tot nu toe heeft hij voor Nederlandse jeugdteams gespeeld.

Het Everton van trainer Ronald Koeman en spelers Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg neemt het in Groep E op tegen Olympique Lyon (de club van Memphis Depay en Kenny Tete), Atalanta Bergamo (Hans Hateboer en Marten de Roon) en Apollon Limassol. Ook AC Milan (Groep D) en Arsenal (Groep H) zijn bekende deelnemers aan het toernooi.

De eerste speelronde staat op 14 september op het programma.