Slechte kopbal keeper helpt Braga naar Europa League

heywoodu

SC Braga heeft zich donderdagavond geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De club uit Portugal stond tegenover het IJslandse Hafnarfjordur, waar in IJsland al met 1-2 van gewonnen werd.

Twee zeldzame goals van verdediger Bodvar Bodvarsson aan IJslandse zijde en twee treffers van Paulinho voor de thuisclub zorgden voor een 2-2 stand, waardoor Braga wel op zijn hoede moest zijn. Diep in blessuretijd werd de wedstrijd belist en Hafnarfjordur-keeper Gunnar Nielsen hielp daarbij: hij kopte een bal achteruit, waardoor Dyego Sousa de 3-2 kon maken.

Blunder van de keeper van Hafnarfjordur (Bron: YouTube)

Het Cypriotische AEK Larnaca, waar Hector Hevel in mocht vallen, speelde thuis met 0-0 gelijk tegen Viktoria Plzen. De Tsjechische club won thuis met 3-1 en gaat zo de groepsfase in. Dynamo Kiev schakelde Maritimo uit Portugal thuis met 3-1 uit, na een doelpuntloos gelijkspel in Funchal, terwijl BATE Borisov het Oekraïnse Oleksandriya uit het toernooi speelde dankzij een 1-2 uitzege.

Het Oostenrijkse Salzburg rekende met 4-0 nog maar eens overtuigend af met FC Viitorul uit Roemenië, terwijl het Moldavische Sheriff Tiraspol - met oud-Spartaan Jeremy de Nooijer - toch wel verrassend Legia Warschau uitschakelde. Virgil Misidjan en Jody Lukoki stonden in de basis bij Ludogorets Razgrad en de Bulgaarse club had aan een 0-0 op bezoek bij het Litouwse Suduva genoeg om de groepsfase te bereiken.

Apollon uit Cyprus won thuis met 3-2 van Midtjylland en 1-1 in Denemarken was voldoende om door te bekeren. Het Albanese Skenderbeu Korce maakte de stunt tegen Dinamo Zagreb compleet: ze speelden een kwartier met tien man, maar konden de 1-1 zege in Kroatië verzilveren en plaatsten zich voor de groepsfase.