Piqué niet bezorgd om toekomst Messi

Olga Kroeders

Gerard Piqué is niet bang dat Lionel Messi in navolging van Neymar weg wil uit Barcelona. De Argentijn heeft zijn contract nog steeds niet verlengd.

Messi en Barça kwamen vorige maand tot een akkoord voor een nieuwe verbintenis, maar de laatste handtekeningen zijn nog niet gezet. "Ik ben totaal niet bezorgd dat Leo nog niet heeft getekend. Ik ken hem en ik weet zeker dat hij meer van Barcelona houdt dan wie dan ook", zegt Piqué tegen El Mundo Deportivo.

Messi en Neymar plagen Piqué via Instagram. Woensdag werden de geruchten over Messi's mogelijke twijfels aangewakkerd door enkele foto's op social media. De sterspeler werd gezien op een feestje met Neymar, slechts enkele uren nadat Barcelona juridische stappen tegen de Braziliaan aankondigde. Sommigen zagen de foto's als een teken dat Messi boos is op de clubleiding, wegens het statement over Neymar.

Volgens Piqué, die ook op het feestje was, berust het echter op toeval. "We zijn niet boos op het bestuur. Toen dat statement naar buiten kwam, waren wij al op dat feestje. We wisten het helemaal niet", aldus de Spanjaard. "Ik begrijp dat het veel fans pijn doet dat Neymar weg is. Maar men moet ook begrijpen dat hij jaren onze teamgenoot was en dat hij een goede vriend is."