Dolberg: "Focus me op Ajax"

Redactie

Kasper Dolberg gaat er niet van uit dat hij Ajax deze zomer nog verlaat. De 19-jarige spits verloor afgelopen weekend zijn basisplek.

Dolberg moest zondag toezien hoe Klaas-Jan Huntelaar tegen FC Groningen in de basis mocht beginnen én scoorde. Toch denkt de jonge Deen niet aan een vertrek bij de club waarvoor hij vorig seizoen zestien competitiegoals maakte.

"Of ik dit seizoen bij Ajax blijf? Ja, daar focus ik me wel op", hield Dolberg het kort in gesprek met De Telegraaf. De jonge aanvaller kreeg maandagavond op het voetbalgala de prijs 'Talent van het Jaar'. Daar was hij content mee. "De Eredivisie is een uitdagende competitie met veel talentvolle spelers. Daarom is die prijs echt een enorme eer."

Ajax, dat vorige week steunpilaar Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur zag vertrekken, moet vrezen voor een vertrek van Dolberg en Hakim Ziyech. De twee spelers waren vorig seizoen sleutelspelers in de ploeg van Peter Bosz en zouden dat, als ze blijven, ook dit seizoen weer kunnen zijn. Maandagavond kwam naar buiten dat AS Monaco zich officieel voor Dolberg heeft gemeld, mogelijk als vervanger van Kylian Mbappé. Ajax wil 45 miljoen euro voor de Deen.